Fysiotherapie

Wat is fysiotherapie?

Fysiotherapie is een behandelmethode voor klachten aan het bewegingsapparaat. De fysiotherapeut is dé expert als het gaat om de behandeling van deze klachten. Het bewegingsapparaat is een goed georganiseerd geheel van spieren, gewrichten, banden en zenuwen. Alles wat met het bewegingsapparaat te maken heeft kan worden behandeld door een fysiotherapeut.
Wat wij in het dagelijkse leven vragen van ons lichaam, zowel mentaal als fysiek, noemen we “de belasting”, wat ons lichaam aan kan noemen we “de belastbaarheid”. Wanneer er een disbalans ontstaat doordat je bijvoorbeeld meer belast dan wat je lichaam aan kan, krijg je een “overbelasting” en dit gaat vaak gepaard met het ontstaan van klachten.

Wij maken waar nodig gebruik van aanvullend onderzoek, zoals een echografisch onderzoek.

Wat doet een fysiotherapeut?

De fysiotherapeut screent en onderzoekt de klachten, maar kijkt ook naar u als persoon. Wat doet u in het dagelijkse leven, hoe staat het ervoor met uw fysieke en mentale gezondheid en wat u in het dagelijkse leven graag wil doen is wat de fysiotherapeut graag wil weten om de disbalans uit te lichten (de hulpvraag). Daarnaast onderzoekt de fysiotherapeut uw bewegingsapparaat op houding en het bewegen van de gewrichten. De fysiotherapeut inventariseert de klacht en behandelt nadat er een duidelijke uitkomst is uit het onderzoek.
Is er iets niet duidelijk in het onderzoek? Dan zal de fysiotherapeut de expertise gaan vragen aan de specialisten binnen onze praktijk, maar wanneer nodig ook daarbuiten. Heeft de fysiotherapeut wel een duidelijke uitkomst? Dan zal de fysiotherapeut beoordelen of hij of zij in staat is om uw klachten te behandelen of een andere specialist inschakelen.

Behandeling

De fysiotherapeut maakt bij de behandeling van uw klachten gebruik van verschillende technieken en kijkt naar u als persoon. Ieder individu wordt behandeld als een uniek persoon, waar ook een passende unieke behandeling bij past. Op die manier creëren wij een behandelplan op maat.

Wat behandelt een fysiotherapeut?