Op zaterdag 1 juni van 10:30 tot 15:30 uur houden wij een Open Huis. Wij nodigen iedereen uit om een kijkje te komen nemen en te ontdekken wat wij te bieden hebben.

MSK Echografie

MSK Echografie 

MSK Echografie staat voor musculoskeletale echografie, de toegevoegde diagnostische waarde is enorm groot. Het herkennen van spierscheuren, peesverdikkingen, verkalkingen en ontstoken slijmbeurzen wordt zichtbaar op het scherm. Na een maandenlange opleiding kunnen de fysiotherapeuten van AFP-Fysiotherapie gericht gebruik maken van echoapparatuur. Echografie helpt de fysiotherapeuten van AFP-Fysiotherapie bij het stellen van de beste diagnose. Van daaruit kunnen nog betere behandelingen worden verzorgd. 

Konden we er maar eens inkijken

Nu deze moderne technieken ook voor de fysiotherapie bereikbaar zijn geworden is het inderdaad mogelijk “in het lichaam te kijken”.
De beelden laten de cliënt en de therapeut zien wat er b.v. in de pijnlijke schouder aan de hand is. Echografie helpt niet alleen bij het stellen van een diagnose maar is ook al onmisbaar geworden om de belastbaarheid van b.v. een spierscheur te bepalen tijdens het revalideren.

Echografie kent een aantal ijzersterke waardes. De betrouwbaarheid is hoog ook t.o.v. de MRI en voor een aantal structuren zoals spiervezelverloop en fascia(dunne bindweefselvliezen) zelfs uitermate geschikt. Ook kunnen met echografie bewegingen worden gescand.  Het bepalen van de mate/grootte van een spierscheur is echografisch goed te doen. Het beoordelen van een scheur in de spieren rondom de schouderkop, gaat met een echo bijzonder nauwkeurig. Ook in net opgedane blessures zoals spier en bandletsels is de echo veelal bijzonder adequaat. En echografie is niet gevaarlijk.
Binnen AFP maken wij bij sportblessures dan ook veelvuldig gebruik van de echografie. Bent u specialist en wilt u een echo door ons laten maken klik dan hieronder om gemakkelijk een verwijzing te maken.
 
AFP verwijsbrief echografie.pdf 177.55 KB