VSO steunzolen

AFP is onderdeel van het VSO Netwerk.


Wat doen we bij het VSO-Netwerk?
De fysiotherapeut analyseert het bewegingsgedrag van voeten-benen-romp, en bepaalt of uw manier van bewegen een klacht kan veroorzaken of onderhouden. Vervolgens wordt uitgelegd wat u kunt verbeteren door middel van een schoenadvies, steunadvies of er wordt verwezen naar een andere discipline. Uiteraard heeft een analyse en advies ook waarde als er geen klachten aanwezig zijn, ongeacht uw sportniveau.

De kans op blessures wordt aanzienlijk kleiner bij gebruik van schoenen die passen bij uw individuele wensen. Het is algemeen bekend dat een kleine afwijking in voetenstand of afwikkelpatroon een serieuze blessure kan veroorzaken of onderhouden, maar met de juiste schoen of ondersteuning kan dit worden verholpen.

Wij ondersteunen maximale prestatie

Werkwijze
Het consult bestaat uit een medisch vraaggesprek gevolgd door inspectie van de huidige schoenen. 
Hierna worden de voetenstand en houding bekeken, gecombineerd met een beweeglijkheidtest van voorname gewrichten. Vervolgens vindt er een ganganalyse plaats middels een dynamische digitale drukmeting en uw loopstijl wordt gefilmd terwijl u hardloopt op een vaste ondergrond. Deze beelden worden samen met u geanalyseerd en vormen het voornaamste onderdeel van het consult.

De vergaarde gegevens worden besproken en de conclusie wordt uitgelegd. Uiteindelijk zal een advies het consult afronden. Mogelijk is het advies gebruik te gaan maken van een (sport)steunzool of een bepaald type sportschoen. De individuele steunzolen worden volledig volgens VSO-maatstaven ontworpen en vervaardigd. Indien u bent verwezen ontvangt de verwijzer een verslag van het consult. Mocht u zelf een verslag willen dan krijgt u deze uiteraard.

Wij werken uitsluitend op afspraak.

WILT U:
  • verantwoord sporten?
  • uw (sport)prestaties optimaliseren?
  • de kans op blessures verminderen?
  • optimaal herstellen van een blessure?

Dan bent u bij onze VSO specialisten op het goede adres.

Kosten
Het consult is een fysiotherapeutische dienst en wordt indien mogelijk direct bij uw verzekering gedeclareerd. De prijs van een paar individuele zolen bedraagt € 190,00. Dit is inclusief benodigde controles en aanpassingen binnen een half jaar na aanschaf. Onze VSO steunzolen worden alleen vergoed vanaf een aanvullende *** verzekering van Zilveren Kruis.
Raadpleeg hier de website van Zilveren Kruis.

GEBRUIKSAANWIJZING ZOLEN:
vso-gebruiksaanwijzing.pdf 685.51 KB

ANIMATIE FILMPJE:
VSO animatie -definitief.mp4 20.17 MB

Meer informatie: VSO Netwerk.nl