Elleboogklachten

Iedereen heeft wel eens gehoord van een tennisarm, een muisarm of een golferselleboog. Pas wanneer je bij (bijna) elke beweging of activiteit pijn voelt in je arm, merk je hoeveel je doet met je armen. Dit soort klachten kunnen tot langdurige problemen leiden. Daarom is het erg belangrijk om er op tijd bij te zijn!

“Wist je dat tennissers vaker een golferselleboog hebben en golfers vaker een tennisarm?”

Elleboogklachten ontstaan vaak na langdurig of herhaaldelijk dezelfde belastingen. Denk hierbij aan veel schroeven, verven, muizen of tillen. Belangrijk is om de oorzaak van de klacht te identificeren. Alleen dan kan je ervoor zorgen dat de klacht goed kan herstellen.

Wat kunnen jullie voor mij betekenen?

Bij het starten van een behandeling beginnen wij, net als altijd, met grondig onderzoek om te diagnosticeren wat de oorzaak van jouw elleboogklacht is. Dit bestaat uit het vaststellen van de activiteit die de klacht veroorzaakt heeft, en welk weefsel aan gedaan is. Alleen dan kan gericht behandeld worden. Hierbij kunnen wij gebruik maken van Echografie.

Het doel van de behandeling is het optimaliseren van de beweeglijkheid en belastbaarheid van de gewrichten, spieren en pezen. Hierbij maken wij gebruik van leefregels, oefeningen en adviezen over hoe de elleboog te gebruiken in dagelijks leven. Daarnaast zetten we vaak therapieën is zoals; Shockwave therapie, EPTE of Dry needling.
Elleboogklachten