Op zaterdag 1 juni van 10:30 tot 15:30 uur houden wij een Open Huis. Wij nodigen iedereen uit om een kijkje te komen nemen en te ontdekken wat wij te bieden hebben.

AFP-Bekkenteam

Bij AFP-Fysiotherapie kunt u ook terecht bij het AFP-Fysio Bekkenteam


De leden van het AFP-Fysio bekkenteam zijn Manon Remminga, Marloes Prins en Rosalie Brink. Zij zijn Fysiotherapeut en Floor® Fysio

 

Het AFP bekkenteam kan jou helpen bij:

 

Bekkenpijn rond de zwangerschap

Tijdens en na de zwangerschap kan je klachten krijgen rondom je bekken. Om dit te verhelpen passen we mobilisaties, tips en oefeningen toe. Verder maken we regelmatig (uiteraard met jouw toestemming) gebruik van dry needling in de bilregio om klachten snel te kunnen verhelpen.

In de kraamperiode kan de behandeling eventueel ook aan huis plaatsvinden. 

 

Begeleiding bij diastase

Met een 'rectus diastase' wordt in de medische wereld een blessure aan de buikwand bedoeld. Deze kan ontstaan door een zwangerschap, waarbij wijking van de buikspieren plaatsvindt door de groei van je kindje. Wanneer dit na de bevalling klachten blijft geven, kan je hierbij geholpen worden door advies en oefeningen op maat. 

Een diastase consult bestaat bij AFP uit:

  • Een echo van de voor- en de zijkant van je buikwand.
  • Adviezen en tips
  • Oefeningen op maat

    Een diastase komt niet alleen voor bij zwangere of bevallen vrouwen, maar ook bij mannen en kinderen. Ook hierbij kunnen we uiteraard hulp bieden.  

 

Stuitpijn

Tijdens of na de bevalling kan je last krijgen van de stuit. Dan kan de NIMOC methode uitkomst bieden. NIMOC staat voor non-invasive mobilisation of the coccyx. Dit betekent dat er een uitwendige behandeling van het staartbeen wordt gedaan door middel van kortdurende mobilisatie terwijl je zit. De behandeling is bijna nooit pijnlijk of belastend. Je kan vrij snel na de bevalling langskomen voor deze behandeling, maar het kan ook als je al langer bestaande klachten hebt.  

 

Ook wanneer je ooit op je stuit gevallen bent, kan dit langdurige klachten geven. Vaak bij lang zitten, fietsen en opstaan uit de stoel. Ook hierbij kan de NIMOC methode effectief zijn.