Op zaterdag 1 juni van 10:30 tot 15:30 uur houden wij een Open Huis. Wij nodigen iedereen uit om een kijkje te komen nemen en te ontdekken wat wij te bieden hebben.

Lage rugklachten

De rug is de plek waar ons lichaam samen komt. Onze armen en benen komen allemaal samen in onze romp, waar de rug de stabiele basis binnen vormt. Daarnaast moet de rug zeer flexibel zijn om te kunnen bewegen, daarom hebben we tot wel 165 (!!!) gewrichten verdeeld over de wervelkolom.

Deze zaken zorgen er voor dat de rug een grote functie heeft binnen ons dagelijks functioneren, maar daardoor ook sneller klachten kan ontwikkelen.

Waarom krijg ik klachten?

Klachten in de rug kunnen verschillende oorzaken hebben. Overbelasting door bijvoorbeeld te veel tillen, maar ook onder belasting door te veel (verkeerd) zitten.

“27% van de fysiotherapie bezoeken in Nederland gaan over lage rugpijn. 60 tot 90% van alle mensen maakt minimaal 1 keer in zijn leven een periode van lage rugpijn mee.”

Wat doet de fysiotherapeut?

Door dat er zoveel variabiliteit is in de oorzaken van rugpijn is er ook niet 1 kant en klaar antwoord over wat de oplossing is. Daarom gaan wij samen met jou opzoek naar de bron van deze klachten. Wat heeft ze veroorzaakt, wat zorgt ervoor dat ze steeds terugkomen en wat is er nou eigenlijk aan de hand?

Bij AFP hebben we een groot team van fysiotherapeuten en manueel therapeuten die samen met jou opzoek gaan naar de reden van jouw klachten en daarna toe werken naar de oplossing!
Lage rugklachten