Long / COPD Revalidatie

Training onder begeleiding van een gespecialiseerd fysiotherapeut.

Voor iedereen die beperkt wordt in zijn dagelijkse activiteiten door een aandoening aan de luchtwegen.

Wat is COPD?

De afkorting COPD staat voor Chronic Obstructive Pulmonary Disease (chronische obstructieve longziekte). Bij COPD zijn uw longen beschadigd en kunt u minder zuurstof opnemen, hierdoor kunt u slechter ademen en krijgt u het sneller benauwd. Daardoor kunnen normale dingen lastig worden; zoals traplopen, boodschappen doen, fietsen en aan-en uitkleden. Fysiotherapie is een essentieel onderdeel van de behandeling van longaandoeningen zoals COPD en astma.

Met name de mensen met de volgende aandoeningen hebben hier baat bij:
  • (inspannings)Astma
  • Chronische bronchitis
  • Emfyseem
  • Corona (COVID-19)

Het geneesmiddel?

COPD is niet te genezen. De behandeling is gericht op het reduceren van de nadelige gevolgen van de longziekte op het functioneren en daarmee op de kwaliteit van leven.
Door het gericht toepassen van een goede therapeutische training door een gespecialiseerde therapeut, kan er een aanmerkelijke verbetering van kwaliteit van leven optreden.

Wat houdt de behandeling in?

  • Conditie training
  • Spierkracht training
  • Ademhalingstechnieken en ontspanningsoefeningen
  • Bewustwording en inzicht over het ziektebeeld

Waarom kiezen voor AFP?

AFP-fysiotherapie maakt deel uit van het regionaal longnetwerk Assen en omgeving. Daarom zijn wij bij uitstek de praktijk waar u terecht kunt voor een trainingsprogramma op maat.
Afhankelijk van de ernst van de problematiek wordt een individueel behandelplan gemaakt, gericht op uw persoonlijke situatie. Er wordt bekeken wat uw doelen en wensen zijn.
Door training op het juiste niveau zal de kwaliteit van leven erop vooruit gaan. Met uw inzet en onze begeleiding kunnen we samen veilig en verantwoord bewegen inpassen in het dagelijks leven en werken aan een leven met meer lucht.
Tevens werken er binnen onze praktijk enkele fasciatherapeuten die ook vanuit deze nieuwe massagemethode uw benauwdheid en longproblematiek kunnen verlichten.