Enkel/Voetklachten

Je voeten zijn de fundering van je lichaam. Bij elke stap die je zet gebruik je jouw enkels en voeten. Wanneer deze niet goed functioneren kan dit tot grote beperkingen leiden.

“Na een enkelverzwikking gaat 59% tot 73% van de mensen een tweede keer door de enkel. Dit heeft vaak te maken met onvoldoende herstel en revalidatie.”

Of je nu recent door je enkel bent gegaan, of het al langer geleden is, kan het verstandig zijn om een fysiotherapeut te raad plegen. Deze kan je helpen met het herstel en voorkomen van opnieuw door je enkel gaan.

Natuurlijk zijn er ook andere problemen die u kunt ervaren in de enkel/voet regio, enkele hiervan zijn:
  • Achillespees klachten
  • Hielspoor
  • Morton’s neuroom
  • Shin splint

Wat kan de fysiotherapeut doen?

Wanneer je kortgeleden je enkel hebt verzwikt kan een fysiotherapeut ervoor zorgen dat je zo snel mogelijk weer “op de been” bent. Dit door adviezen over bijvoorbeeld het hoog leggen van het been, ijs, belasting, tape of brace. Nadat de eerste blessure verminderd is zien we vaak een instabiliteit en vaak ook een bewegingsprobleem ontstaan. Een instabiele enkel zorgt er ook dat mensen een herhaal verzwikking kunnen doormaken. Om deze instabiliteit te behandelen kan de fysiotherapeut je helpen met verschillende stabiliserende oefeningen zodat jij zo snel mogelijk weer op jouw niveau kan sporten. Ook het bewegingsprobleem kan een fysiotherapeut of manueel therapeut oplossen door een of meerdere mobiliserende behandelingen
In onze praktijk hebben wij de beschikking over veel gebruikte onderzoeks- en behandelmethoden zoals Echografie, Shockwave, EPTE en Dry needling.
Enkel/Voetklachten