EPTE

Wat is EPTE therapie?

EPTE is een merknaam voor Percutane Elektrolyse. Percutane Elektrolyse is een relatief nieuwe behandelmethode voor slecht herstellende peesklachten. Wanneer er door middel van echografie een tendinopathie (peesirritatie) wordt vastgesteld, kan de behandeling van start gaan.
Tijdens de behandeling wordt er gebruik gemaakt van een echografie apparaat en een dunne naald, vergelijkbaar met die van dry needling of accupunctuur. De naald wordt op de meest aangedane plek van de tendinopathie ingebracht, deze nauwkeurigheid wordt gecontroleerd door middel van het echografie apparaat. Wanneer de naald op de juiste plek zit wordt er een (zwakke) stroom op gezet via het EPTE apparaat.

Hoe werkt EPTE?

Het gaat altijd om een zwakke stroom van tussen de 0,3 tot 0,4 micro ampère (µA). De stroom wordt minimaal 1 minuut en maximaal 2 minuten gehanteerd, dit is afhankelijk van de locatie.
Een EPTE behandeling is in de meeste gevallen niet pijnlijk, maar kan wel een onaangenaam gevoel geven.
Uit onderzoek is gebleken dat bij tendinopathieën de zuurgraad van het peesweefsel verandert. Door de Percutane Elektrolyse worden chemische en fysiologische reacties opgang gebracht in het lichaam. Doordat het probleemgebied rechtstreeks aangeprikt wordt komt deze elektrolyse direct op de juiste locatie. Zo wordt de PH-waarde verhoogd en normaliseert de zuurgraad van de pees, verbetert de bloedcirculatie, wordt het transport van metabole stoffen gestimuleerd en worden er nieuwe trek vaste peescellen aangemaakt.

Wat kan er behandeld worden??