Op zaterdag 1 juni van 10:30 tot 15:30 uur houden wij een Open Huis. Wij nodigen iedereen uit om een kijkje te komen nemen en te ontdekken wat wij te bieden hebben.

Bovenrug/Ribben/Borstklachten

Pijn in de bovenrug komt veel voor en kan op verschillende manieren tot uiting komen. De meeste mensen voelen klachten tussen de schouderbladen, maar problemen in de bovenrug kunnen zich ook uiten als uitstralende pijn naar de armen, pijn op de borst of een stijve rug waardoor ademhalen of hoesten moeizaam of pijnlijk kunnen worden.
Pijn in de bovenrug ontstaat vaak geleidelijk en kan verschillende oorzaken hebben. Vaak heeft het te maken met een verkeerde houding of langdurig/herhaaldelijk gebruik in een onnatuurlijke houding.
Doordat de bovenrug van nature al een stug geheel is met de ribben en het borstbeen kan een extra verstijving al gauw veel klachten geven.

Wat doet de fysiotherapeut?

De fysiotherapeut gaat met u opzoek naar de bron van de klachten. Dit houdt in dat er gezocht wordt naar welk weefsel of structuur uw klachten veroorzaakt, maar ook waardoor deze structuur wellicht geïrriteerd is geraakt.
Daarna zal de therapeut u adviseren en behandelen, eventueel samen met een manueel therapeut.
Bovenrug/Ribben/Borstklachten