TOP: Therapeutisch Oncologisch Programma

In Drenthe is al jaren een succesvol leefstijlprogramma beschikbaar voor mensen die in de afgelopen twee jaar de diagnose kanker hebben gekregen. Vanaf eind oktober 2024 zal dit programma ook van start gaan bij AFP, in samenwerking met twee fysiotherapeuten van AFP, Nils van der Velde en Tom Stegeman, diëtist Dieuwke van der Veen en huisarts Margreet Teelken.

Het TOP-programma richt zich op het bevorderen van een gezonde leefstijl, met aandacht voor voldoende beweging, gezonde voeding, slaap en ontspanning. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het programma helpt bij het verminderen van pijn, vermoeidheid en stress, en bijdraagt aan een betere kwaliteit van leven.

Het programma duurt in totaal een jaar. In de eerste drie maanden zijn er twee keer per week sessies met persoonlijke begeleiding van de fysiotherapeuten, waarbij beweging en ontspanning centraal staan in een veilige, kleine groep. Na drie maanden wordt de frequentie geleidelijk afgebouwd. Daarnaast bieden de diëtist en huisarts individuele begeleiding op het gebied van voeding en coaching.

Meer informatie is te vinden via deze link.

Heb je interesse, ken je iemand die wil meedoen, of heb je vragen? Stuur dan een e-mail naar receptie@afp-fysiotherapie.nl.

TOP: Therapeutisch Oncologisch Programma