AFP met twee teams bij Triathloon

Loon 2-4-2022

AFP was afgelopen zaterdag aanwezig bij de Triathloon. De Triathloon is een alternatieve triathlon waarbij de deelnemers achtereenvolgens hardlopen, ATB-en en kanoën. 
 
De wedstrijd gaat over de volgende afstanden: 5 km hardlopen 25 km ATB-en 2 km kanoën.

Er stonden twee estafetteteams aan de start AFP-Dames en AFP-Heren. Het damesteam bestond uit hardloopster Manon Remminga, mountainbikester Tjitske Eppinga en kanoster Marloes Prins. Het herenteam bestond uit hardloper Ruben Zuidema, mountainbiker Jesper de Hoog en kanoër Tom Stegeman.

Ruben en Manon mochten bij het startschot aanwezig zijn voor hun 5km nabij Loon, waarna zij terug kwamen in het parc ferme voor de wissel met de mountainbikers. Eenmaal gewisseld was het aan Jesper en Tjistke om het gebied bij de Drentsche AA en Ballooërveld  te bestormen op twee wielen. Na 25 km kwamen ook zij weer terug bij het parc ferme bij VV Leo voor de aflossing met de kanoërs. Tom en Marloes moesten van parc ferme al hardlopen naar de Asser Roei Club gaan om daar in hun kano te stappen, waar zij aan 2 km kanoen op het Noord-Willemskanaal mochten beginnen.

In het overall klassement werden de dames 7e en de heren 3e.

Naast het sportvertier stond de AFP-tent klaar voor fysiotherapeutisch advies, sportadvies en voor acute blessures.
AFP met twee teams bij Triathloon