NIEUW: Valentijn Rutgers en Baukje Wiersma, dé sportartsen exclusief bij AFP vanaf 3 november

Afspraak maken

Stuur dit artikel naar een vriend

Vul onderstaand formulier in om artikel: NIEUW: Valentijn Rutgers en Baukje Wiersma, dé sportartsen exclusief bij AFP vanaf 3 november door te sturen naar een vriend.

05-10-2016 15:50:46

Sinds kort heeft AFP een samenwerking gevonden met sportgeneeskunde afd. Drenthe.
Zij worden vertegenwoordigd door Valentijn Rutgers en Baukje Wiersma.

Sportarts Valentijn Rutgers was de afgelopen 10 jaar werkzaam als sportarts in het Diaconessenhuis in Meppel en is sinds 1 januari 2013 de zelfstandige praktijk Sportgeneeskunde Drenthe gestart. Valentijn is nog steeds verbonden aan het Diaconessenhuis in Meppel waar hij een dagdeel per week samenwerkt met cardiologen, longartsen en revalidatieartsen in het kader van hart- en longrevalidatieprogramma’s voor patiënten van het ziekenhuis. Valentijn is in het verleden sportarts geweest van de heren en dames kernploegen schaatsen, marathonschaatsteams NUON en Dasia, schaatsteam Team Telfort, Nederlands heren basketballteam, jong oranje heren volleybal en was chefarts op de Olympische Spelen van Nagano (1998). Daarnaast is hij 12 jaar (1998–2010) lid geweest van de medische commissie van de KNWU, waarvan de laatste 5 jaar als voorzitter. Tevens was hij (1990-1996) lid/voorzitter van de medische commissie van de KNAV (NKBV). Momenteel is Valentijn sportarts van de marathonschaatsteam Palet, MKBasics en Sportvrouw.com en het Habitat mountainbiketeam. Ook is Valentijn betrokken als sportarts bij Bob de Jong, regionale topsporters en het korfbalteam DOS ’46. Valentijn is lid van de expertgroep Wielrennen van de Vereniging Sportgeneeskunde en is gekwalificeerd sportduikarts.

 

Bij afwezigheid van Valentijn neemt Baukje Wiersma de praktijk waar. Baukje is na de studie geneeskunde aan de Vrije Universiteit van Amsterdam gestart met de opleiding sportgeneeskunde in Heerenveen. Sinds het afronden van de opleiding in 2003 heeft Baukje gewerkt voor onder andere: Sportmedisch Adviescentrum Noord in Groningen en Assen, SC Heerenveen (begeleiding jeugd afdeling), sportmedische begeleiding Jong Oranje Waterpolo en de Nationale zwemploeg KNZB (WK Shanghai 2006, WK Melbourne 2007). Momenteel is ze werkzaam voor onder andere Sportgeneeskunde Friesland op de locaties Heerenveen, Drachten, Leeuwarden. Naast sportarts heeft Baukje de opleiding tot vliegerarts voltooid met als aandachtsgebied zweefvliegen en ze is gekwalificeerd sportduikarts. Als sporter is Baukje nu actief in hardlopen, spinning en fitness, is ze getrouwd met een fanatieke triatleet en moeder van een tweeling.