Het Oncologieteam van AFP-Fysio in het nieuws bij de Asser Courant

Afspraak maken

Stuur dit artikel naar een vriend

Vul onderstaand formulier in om artikel: Het Oncologieteam van AFP-Fysio in het nieuws bij de Asser Courant door te sturen naar een vriend.

06-10-2017 10:22:59

AFP Beweegt mensen met kanker ’t best!

Assen - ‘Het bewegen tijdens ziekte is van belang. Fysiotherapie en sport helpt bij het herstel na een operatie, chemotherapie of bestraling’, vertelt Barbara Guyant.

Het team stimuleert om te blijven bewegen. - Boom uitgevers Nieuwsmedia

 

Barbara Guyant maakt deel uit van het Oncologieteam binnen AFP-Fysio en gespecialiseerd in (oedeem)fysiotherapeutische behandelingen, revalidatie en coaching van patiënten met kanker. ‘Binnen ons team hebben wij twee oedeem therapeuten, een psychosomatisch therapeut en een bekkenbodem therapeut. Daarnaast hebben we een perfecte samenwerking met sportarts Baukje Wiersma van Sportgeneeskunde Drenthe (SGD).

 

Oncologie Groep AFP Fysio

Sinds kort is er een Oncologie groep binnen AFP-Fysio. ‘Een oefengroep met veel herkenbaarheid en betrokkenheid naar elkaar. Je hebt te maken met een ziekte of een verwerking en dat gaat het beste met mensen die jou begrijpen.’ Zo kunnen mensen die tijdens of na de kankerbehandeling last hebben van klachten als spierzwakte, conditieverlies, vermoeidheid, lymf oedeem (vochtophoping) en bindweefsel en littekenletsel terecht bij de groep. Daarnaast zijn ook mensen met spanningsklachten door bijvoorbeeld rouwverwerking welkom. De bijeenkomsten zijn op maandag-, woensdag- en vrijdagmiddag.

 

Sportarts bij Oncologie

Het AFP Oncologieteam werkt nauw samen met de Sportarts van SGD. ‘Aangepast trainen kan helpen het herstel na kanker te bevorderen. Door patiënten al vroeg in het behandeltraject kracht en conditietraining aan te bieden lukt het beter om dagelijkse taken weer op te pakken en beter te herstellen na zware behandelingen. Onze trainingen richten zich op het voorkomen van chronische vermoeidheid en verlies van kwaliteit van  leven’, vertelt sportarts Baukje Wiersma. ‘Na een grondige intake bepalen we de beperkingen en restcapaciteit doormiddel van een inspanningstest. Daarna maken we een programma op maat voor de patiënt en zijn we klaar om het hersteltraject te starten.’

Cliënten met kanker kunnen zich, na een behandeling, het beste zo snel mogelijk aanmelden voor het AFP Oncologieteam.

 

Aanmelding en intake:

U kunt zich aanmelden voor de Oncologie Groep bij AFP-Fysio.
Telefoonnummer 0592-316920 of mailen naar assen@afp-fysiotherapie.nl