Wat u wilt - Een lezing over zorg en zelfregie

Afspraak maken

Stuur dit artikel naar een vriend

Vul onderstaand formulier in om artikel: Wat u wilt - Een lezing over zorg en zelfregie door te sturen naar een vriend.

11-09-2017 14:59:43

Lezing door Sander de Hosson (longarts) en Cees van der Boom (inloophuis Robijn Huijs).

'Wat ú wilt' is een lezing voor iedereen over zorg en zelfregie

 

Sander de Hosson (longarts in het WZA en bekende columnist van het Dagblad van het Noorden) spreekt op 13 september 2017 in theater De Nieuwe Kolk over zorg in de laatste levensfase. Cees van der Boom (initiatiefnemer en coördinator van inloophuis 'Robijn huijs') vertelt over zelfregie bij kanker.

In zijn lezing gaat De Hosson in op de behoeften die patiënten met een ongeneeslijke ziekte in deze fase kunnen hebben en op de knelpunten die er kunnen zijn. Soms moet een zorgverlener er alleen zíjn om een luisterend oor te bieden. In andere gevallen is medicatie nodig om benauwdheid of pijn te remmen. En als het nodig is, regelt het ziekenhuis een bruiloft voor een patiënt die stervende is.

Ook het Robijn huijs houdt deze avond een lezing, over de achtbaan van emoties waarin je terechtkomt na de diagnose kanker. Ook naasten zitten in deze achtbaan: hoe kun je als partner, familielid, vriendin, vriend, mantelzorger, collega of werkgever een rol spelen in het leven van een ernstig of misschien wel ongeneeslijk zieke?

Kortom: deze avond is 'voor iedereen' die meer wil weten over zorg in de laatste levensfase en zelfregie bij kanker.

Kaarten kosten € 12,50 en kunt u reserveren bij theater De Nieuwe Kolk:

www.dnk.nl/theater/wat-u-wilt/13-09-2017-20-00/

 AFP-Fysio is aanwezig samen met collegae Fysiotherapiepraktijken (FONN) om u te informeren over de vele mogelijkheden in begeleiding en training.