Trainen voor ouderen in het "Oud & Nieuw" programma werpt vruchten af

Afspraak maken

Stuur dit artikel naar een vriend

Vul onderstaand formulier in om artikel: Trainen voor ouderen in het "Oud & Nieuw" programma werpt vruchten af door te sturen naar een vriend.

08-10-2013 15:11:54

                                                                                                        
Bent u 70 jaar of ouder? Merkt u dat u meer moeite krijgt met dagelijkse activiteiten zoals wandelen, de straat oversteken, op en afstappen? Heeft u wel eens moeite met uw balans en worden de kracht en conditie wat minder? Hier kunt u iets aan doen.

                                                                                                          

Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat 2x per week kracht en conditieoefeningen, gecombineerd met balans, loop- en lenigheids oefeningen uw spierkracht, loopvermogen en loopsnelheid kunnen verbeteren.

                                                                                                                                                                          

Dit is dan ook het recept van het ‘Oud en Nieuw’ programma bij AFP-Fysio. Wij trainen 1x per week en daarnaast krijgt u oefeningen mee voor thuis. Er vindt eerst een intake plaats om uw huidige gezondheid en fitheid in kaart te brengen. Daarna volgen 11 lessen van een uur in een kleine groep onder begeleiding van de fysiotherapeut.

 

Naast dat het u gezondheidswinst kan opleveren is het gezellig om samen te trainen. De eerste groepen hebben dit voorjaar en deze zomer gedraaid, waarbij we zagen dat de beenkracht van de deelnemers toenam. Daarnaast vonden de deelnemers dat ze meer fysieke activiteit aankonden en voelden ze zich zekerder op straat. De meest deelnemers waren zo enthousiast dat ze nog elke week trainen bij AFP-Fysio in een fysiofit groep. 

 

Heeft u ook interesse in de cursus ‘Oud en Nieuw’ mail dan naar assen@afp-fysiotherapie.nl of bel 0592-316920 voor meer informatie.

Voor meer informatie over onze klik op; Oud&Nieuw of FysioFit