Leefstijl & Reïntegratie

Afspraak maken

Leefstijlverandering, wanneer je wilt veranderen moet je ergens beginnen

Leefstijl raakt drie belangrijke zaken in je leven te weten; voeding, bewegen en ontspanning.
Wanneer je via “een betere leefstijl” jouw gezondheid een handje wilt helpen, moet er “iets” gebeuren.
Misschien was de beslissing “ik wil gezonder”, snel gemaakt. Of misschien heeft het even geduurd voor je dat zeker wist. Was het je eigen veranderde opvatting over gezondheid of waren het de adviezen van jouw arts die je vroeg je leefstijl te veranderen? In ieder geval heb je besloten dat je anders wil en vanaf dat moment wil je beginnen. Maar beginnen hoe doe je dat? Een heel praktische start is het doen van een vitaliteitsmeting. Dat is nu mogelijk met de V-Check. Met V-Check meten we binnen een kwartier jouw algehele gezondheid en krijg je een persoonlijk advies met aanbevelingen voor een gezonde leefstijl. Professionele, ervaren therapeuten, coaches, en trainers staan voor je klaar. 

 

Terug aan het werk en dat op de goede manier

Wanneer je dreigt uit te vallen van je werk omdat je op dat moment lichamelijk niet sterk genoeg bent, dan ben je geholpen met de trainingsaanpak die afgestemd is op het type werk dat je doet. Dit heet een Fysieke Werk Training. Wanneer je door welke reden dan ook uitgevallen bent van je werk en je terugkeer mede afhankelijk is van wat je met je lichaam moet kunnen presteren voor je werk, dan ben je geholpen met een  trainingsaanpak die afgestemd is op het type werk dat je doet en in samenwerking is met andere professionals. Dit heet een Fysieke Interventie. 
De Fysieke Werk Training en de Fysieke Interventie bestaan uit een module in samenwerking met je werkgever, werkomgeving en eventueel arbodienst en andere daaraan gekoppelde specialisten. Parallel aan genoemde training en interventie wordt waar nodig een zorgtraject in de eerste lijn doorlopen. Dubbele kosten voor werkgever en werknemer worden op deze manier voorkomen.
Met de inzet van individuele en groepssessies bij de fysiotherapeut en andere professionals werken we 2 tot 3 maanden aan de vooraf afgestemde doelstellingen. De fysieke interventie is geïndiceerd bij enkelvoudige fysieke klachten, met een monofactoriële oorzaak, die korter dan 13 weken bestaan.

Psychosomatische fysiotherapie

Meer informatie over wat de psychosomatische fysiotherapeut precies doet en hoe het voor u van belang kan zijn, kunt u vinden op de website van de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie volgens de Psychosomatiek